+ 31 182 308000

 info@kaarskoffie.nl

Pascalstraat 13 te Reeuwijk  &
Mountbattenweg 11 te Veghel

Je doneert met iedere zak koffie die je koopt!

Wij zijn van mening dat je elkaar nodig hebt om te groeien. Aan de  start van de Corona-periode zijn we gestart met het geven van bossen bloemen aan mensen die in zorginstanties verbleven. Inmiddels zijn we ruim 2000 bossen verder en kijken we terug op een succesvolle actie!

Het mooie gevoel van ‘het geven’ willen we graag behouden en om die reden zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe invulling hiervan. Dat bracht ons bij het volgende: 

Per gekochte zak koffie doneer je 50 cent aan een van de onderstaande doelen.
En het leuke is: je mag zelf kiezen! 

De stichtingen die we hebben benaderd hebben zelf nagedacht over een specifieke bestemming voor het geld. Daarmee hebben we ook gelijk een tastbaar doel voor de donatie. Is het doel behaald? Dan komt er een nieuw doel. Nieuwsgierig? Lees dan vooral even verder!

Stichting De Ark Gouda is een kleinschalige organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking. Zij willen de gaven en talenten van mensen met een verstandelijke beperking zichtbaar maken en geloven dat verschillen verrijken. Dit doen zij vanuit twee huizen, waarin zij samen leven en ook een dagbesteding runnen. Stichting De Ark maakt onderdeel uit van een internationale federatie en heeft meer dan 135 gemeenschappen in 40 landen. Dit internationale, maar tegelijkertijd kleinschalige karakter maakt het tot een bijzondere organisatie. 

HET DOEL:

Op dit moment is er een mooie koffiecorner waar iedere middag, na alle dagactiviteiten, thee en koffie gedronken wordt door de bewoners van de Ark. Hier bespreken zij wat er allemaal gebeurd is die dag. 

Voor deze koffiecorner hebben zij al een tijdje en mooie schommelstoel op het oog. Een schommelstoel blijkt namelijk kalmerend te werken wanneer je een beetje overprikkeld bent na een drukke dag met activiteiten. 

Help Stichting de Ark mee te sparen voor dit mooie doel!  

De schommelstoel
Schommelstoel voor de Ark 91%

In veel Afrikaanse landen wordt spelen niet gezien als een mogelijkheid om iets te leren. De volwassenen en kinderen zijn onbekend met het principe ‘spelenderwijs leren’. Zij leven praktisch het leven van een volwassene. Stichting Tjeko wil daar verandering in brengen. Vanuit Uganda bieden zij een plaats aan kinderen waar zij zorgeloos kunnen springen, dansen, lachen en dromen. “Because every child should have a childhood.”

HET DOEL:

Tjeko maakt sinds de uitbraak van de COVID-19 epidemie nu wekelijks een radioprogramma voor kinderen en hun directe omgeving.

Dit doen zij omdat de kinderen zeker tot het einde van het jaar (2020) niet meer naar school gaan.  
Om hen een hart onder de riem te steken, ze in deze moeilijke periode aan te moedigen om te blijven spelen en zich creatief te ontwikkelen, is er nu wekelijks op de Ugandese (lokale) radio een kinderprogramma. 

Help mee aan de ontwikkeling en verspreiding van dit radioprogramma!  

Het kinderradioprogramma van Tjeko
Radioprogramma Tjeko 72%