IEDERE ZAK KOFFIE HELPT MEE

Wij zijn van mening dat je elkaar nodig hebt om te groeien. Aan het begin van de Corona-periode zijn we gestart met het geven van bossen bloemen aan mensen in zorginstanties. Inmiddels zijn we ruim 2000 bossen verder en kijken we terug op een succesvolle actie. Het mooie gevoel van ‘geven’ willen we graag behouden met een nieuwe actie: 

Per gekochte zak koffie gaat er 50 cent aan één van onderstaande doelen. 
En het leuke is: je mag zelf kiezen welk doel jij wilt helpen!

Stichting De Ark Gouda is een kleinschalige organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking. De Ark wil de gaven en talenten van mensen met een verstandelijke beperking zichtbaar maken en geloven dat verschillen verrijken. Dit doen zij vanuit twee huizen, waarin zij samen leven en ook een dagbesteding runnen. Stichting De Ark maakt onderdeel uit van een internationale federatie en heeft meer dan 135 gemeenschappen in 40 landen. Dit internationale, maar tegelijkertijd kleinschalige karakter maakt het tot een bijzondere organisatie. 

HET DOEL:

Op dit moment is er een mooie koffiecorner waar iedere middag, na alle dagactiviteiten, thee en koffie gedronken wordt door de bewoners van de Ark. Hier bespreken zij wat er allemaal gebeurd is die dag. 

Voor deze koffiecorner hebben zij al een tijdje en mooie schommelstoel op het oog. Een schommelstoel blijkt namelijk kalmerend te werken wanneer je een beetje overprikkeld bent na een drukke dag met activiteiten. 

Help Stichting de Ark mee te sparen voor dit mooie doel!  

Schommelstoel voor de Ark
91%

 

In veel Afrikaanse landen wordt spelen niet gezien als een mogelijkheid om iets te leren en daardoor zijn kinderen onbekend met het principe ‘spelenderwijs leren’. Zij leven praktisch het leven van een volwassene. Stichting Tjeko wil daar verandering in brengen. Vanuit Uganda biedt Tjeko een plaats aan kinderen waar zij zorgeloos kunnen springen, dansen, lachen en dromen. “Because every child should have a childhood.”

HET DOEL:

Tjeko maakt sinds de uitbraak van de Corona pandemie wekelijks een radioprogramma voor kinderen en hun directe omgeving. Dit doen zij omdat de kinderen zeker tot het einde van het jaar (2020) niet meer naar school gaan.  

Om hen een hart onder de riem te steken en hen in deze moeilijke periode aan te moedigen om te blijven spelen en zich creatief te ontwikkelen, is er nu wekelijks op de Ugandese (lokale) radio een kinderprogramma. 

Help mee aan de ontwikkeling en verspreiding van dit radioprogramma!  

Het kinderradioprogramma van Tjeko
72%